Εορτολόγιο

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

*Ἀπό τό βιβλίο: «Ὁ Χαρισματοῦχος Ὑποτακτικός Γέροντας Ἐφραίμ ὁ Κατουνακιώτης»

*Ἀπό τό βιβλίο: «Ὁ Χαρισματοῦχος Ὑποτακτικός

 Γέροντας Ἐφραίμ ὁ Κατουνακιώτης»

-π.ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ:«Σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμουν, δεξιά και αριστερά μου, έβλεπα αγγέλους να λειτουργούν τα θεία Μυστήρια μαζί μου»
  ~ Σε έναν ιερομόναχο και πνευματικό του φίλο ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, που πάντοτε του εκμυστηρευόταν πολλές του καταστάσεις και διαθέσεις έλεγε:
«Θέλω, παπά μου, να λειτουργώ με καθαρή συνείδηση, επειδή με αξίωσε η ευσπλαχνία του Θεού από την πρώτη μου Λειτουργία να βλέπω αισθητά την Χάρη που μεταβάλλει τα θεία δώρα. Από τότε, ο πανάγαθος Θεός, δεν μου στέρησε καμία φορά αυτήν την δωρεά».
Μάλιστα, αποκάλυψε σε αυτόν τον ιερομόναχο, ότι πολλές φορές η θεία Χάρις μετά τον καθαγιασμό των θείων δώρων του «διήνοιγε τους οφθαλμούς» και έβλεπε τον ίδιο τον Χριστό μέσα στο δισκάριο. Και όταν ερχόταν η ώρα να τεμαχίσει το σώμα του Χριστού ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Η θεία Χάρις του έδειχνε τον Χριστό, όπως ακριβώς τον προσκυνούμε στον επιτάφιο.
Γι’ αυτές τις θείες παραστάσεις με τόση συντριβή έλεγε αυτός ο ισάγγελος:
«Όταν λειτουργούσα και είχα αυτή την όραση, από τα δάκρυά μου βρεχόταν το αντιμνήσιο τόσο πολύ, σαν να το έβαζα μέσα σε νερό. Σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμουν, δεξιά και αριστερά μου, έβλεπα αγγέλους να λειτουργούν τα θεία Μυστήρια μαζί μου».
Μας θυμίζει στο σημείο αυτό τον άγιο Σπυρίδωνα, που και «αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας».
Πολλές φορές κατά την θεία Λειτουργία αρπαζόταν σε θεωρία και έμενε ακίνητος και σιωπηλός ακουμπώντας στην αγία Τράπεζα. Κάποτε όταν βρισκόταν σε μία τέτοια κατάσταση σταμάτησε τις εκφωνήσεις και επικράτησε σιωπή μετά την ψαλμωδία. Τότε ο παπα Νικηφόρος μπήκε μέσα στο ιερό βήμα και άρχισε να σπρώχνει τον Γέροντα. Συνήλθε βέβαια ο θεωρητικός λειτουργός και συνέχισε το Μυστήριο. Στο τέλος παρακάλεσε τον παπα Νικηφόρο να μην επαναλάβει την επέμβαση αν αυτό ξανασυμβεί γιατί του κάνει ζημία και του διακόπτει την θεοειδή θεωρία στην οποία βρίσκεται.
«Έβλεπα, τους έλεγε, πλήθος αγγέλων να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν υμνώντας με ασύγκριτες δοξολογίες τον Θεό».

*Από το βιβλίο: «Ο Χαρισματούχος Υποτακτικός Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης»

https://simeiakairwn.wordpress.com

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/06/blog-post_236.html
 
πηγή:  http://hristospanagia3.blogspot.com

http://makkavaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.