Εορτολόγιο

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

434 Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από 16 χώρες καταδικάζουν τον ΟΗΕ για την προώθηση της θανάτωσης βρεφών με την άμβλωση

434 Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από 16 χώρες καταδικάζουν τον ΟΗΕ για την προώθηση της θανάτωσης βρεφών με την άμβλωση

434 Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από 16 χώρες καταδικάζουν τον ΟΗΕ για την προώθηση της θανάτωσης βρεφών με την άμβλωση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
Εκατοντάδες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Κεντρική και Νότια Αμερική επέκριναν τα Ηνωμένα Έθνη για την υποστήριξη της δολοφονίας αγέννητων βρεφών σε αμβλώσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού. Οι ανησυχίες τους είναι παρόμοιες με εκείνες που εξέφρασε η κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με τις προτάσεις βοήθειας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα αγέννητα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ειδήσεων Καθολικών, 434 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 16 χώρες δημοσίευσαν το «Διεθνές Μανιφέστο για το Δικαίωμα στη Ζωή» ως απάντηση στο Σχέδιο του ΟΗΕ, Ανθρωπιστικής Αντιμετώπισης του COVID-19.
Το μανιφέστο παραδόθηκε στα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών στην Κόστα Ρίκα, την Αργεντινή, το Περού και τον Ισημερινό εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την προώθηση αμβλώσεων από τον ΟΗΕ σε χώρες αντίθετες στις αμβλώσεις.
Το έγγραφο προτρέπει τον ΟΗΕ να «επικεντρωθεί σε πολιτικές που βασίζονται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και να τερματίσει «οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης ή επίθεσης στην κυριαρχία των χωρών μας, ιδίως προερχόμενες από τα Ηνωμένα Έθνη και τις κεντρικές υπηρεσίες του».
Κατηγορεί επίσης τον ΟΗΕ ότι απαιτεί από τον Ισημερινό να στηρίξει την «ασφαλή, νόμιμη άμβλωση» ως προϋπόθεση για να διατεθούν στον Ισημερινό τα κονδύλια ενίσχυσης κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την έκθεση.
Το σχέδιο ισχυρίζεται ότι είναι «ανθρωπιστική βοήθεια», αλλά «περιλαμβάνει μια κατανομή 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στη λεγόμενη ασφαλή και νόμιμη άμβλωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους του Ισημερινού», αναφέρει το μανιφέστο.
Το μανιφέστο απορρίπτει επίσης την «Κοινή Δήλωση για την Προστασία της Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας και δικαιωμάτων και την προώθηση της θετικής ανταπόκρισης των φύλων στην κρίση COVID-19» υπογεγραμμένη από εκπροσώπους 59 χωρών -συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Βολιβίας, της Κόστα Ρίκα, του Ισημερινού και του Περού – η οποία δήλωση προωθεί την πρόσβαση στην άμβλωση.
Ο Λουίς Λοσάντα, διευθυντής του λατινοαμερικάνικου κλάδου της οργάνωσης υπέρ της ζωής CitizenGO, δήλωσε στο CNA (μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας κ συμβουλευτικής βοήθειας) ότι ο ΟΗΕ παραβιάζει τη δέσμευσή του να σέβεται την κυριαρχία των εθνών.
«Παραβιάζει το Σύνταγμα του Ισημερινού που προστατεύει το δικαίωμα στη ζωή από τη στιγμή της σύλληψης», ανέφερε. «Και παραβιάζει την κοινοβουλευτική συζήτηση (στον Ισημερινό) που έλαβε χώρα πέρυσι σχετικά με την πρόταση για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, η οποία πρόταση ευτυχώς δεν πέρασε».
Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών αγνόησε τις εκκλήσεις της κυβέρνησης Τραμπ να σταματήσει να πιέζει για την προώθηση των αμβλώσεων ενώ επέκρινε αρκετές Αμερικανικές πολιτείες για την προσπάθεια να προστατέψουν τα έμβρυα από τις αμβλώσεις κατά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.
Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για τις Διακρίσεις ισχυρίστηκε ότι οι αμβλώσεις είναι «βασική υγειονομική περίθαλψη», και οι προσπάθειες υπέρ της ζωής (κατά των αμβλώσεων) θέτουν τις γυναίκες σε κίνδυνο.
Ωστόσο, ιατρικές ομάδες που εκπροσωπούν περισσότερους από 30.000 γιατρούς στην Αμερική τόνισαν ότι οι αμβλώσεις δεν είναι “απαραίτητες” ή “επείγουσες”, και οι κλινικές και άλλες εγκαταστάσεις άμβλωσης που συνεχίζουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι “ιατρικά ανεύθυνες.” Κοινές επιπλοκές της άμβλωσης περιλαμβάνουν λοιμώξεις, θρόμβους αίματος, αιμορραγία και μη ολοκληρωμένη άμβλωση. Οι κίνδυνοι άμβλωσης περιλαμβάνουν τις μελλοντικές πρόωρες γεννήσεις, τον καρκίνο του μαστού, την αυτοκτονία, το άγχος/ κατάθλιψη και το θάνατο. Και δεν είναι αλήθεια ότι οι αμβλώσεις είναι ασφαλέστερες από τον τοκετό.
Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Τραμπ συνέχισε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αγέννητων βρεφών και των χωρών που τάσσονται υπέρ της ζωής (κατά των αμβλώσεων) όταν απέρριψε ένα σχέδιο βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών που προωθεί τις αμβλώσεις.
Σύμφωνα με την οργάνωση υπέρ της ζωής C-Fam, η οποία ασκεί πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη, μέσω των εκπρόσωπων των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, για να εγκριθεί η συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για την παγκόσμια ανθρωπιστική βοήθεια για τον κορονοϊό και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με τροποποίηση όμως της ατζέντας του ΟΗΕ που τάσσεται υπέρ της άμβλωσης στο πλαίσιο του σχεδίου.
Οι ηγέτες του Ρεπουμπλικάνου προέδρου επέκριναν επίσης τον ΟΗΕ και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) για την προτροπή της δολοφονίας των αγέννητων βρεφών σε αμβλώσεις “απαραίτητες” σύμφωνα με τον (ΠΟΥ), κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης υγείας, και προέτρεψαν τις οργανώσεις να αφαιρέσουν αναφορές σε “υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας”, οι οποίες περιλαμβάνουν αμβλώσεις, από τα σχέδια αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.
Η Αμερική δίνει τεράστια χρηματικά ποσά στα Ηνωμένα Έθνη. Ωστόσο, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του πιέζουν επιθετικά ενάντια στην ατζέντα του ΟΗΕ υπέρ των αμβλώσεων, επιμένοντας ότι οι χώρες πρέπει να στηρίζουν τις γυναίκες και τα παιδιά, γεννημένα και αγέννητα. Από το 2017, ο Τραμπ σταμάτησε να δίνει δολάρια των φορολογουμένων στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, το οποίο ταμείο προωθεί τις αμβλώσεις.
Πηγή:
https://www.lifenews.com/
Αναδημοσίευση από:
https://enromiosini.gr/
https://www.impantokratoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.