Εορτολόγιο

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ζηλεύω τους... παπικούς!

 

Ζηλεύω τους Παπικούς!


Ζηλεύω τους... παπικούς!

Πρωτοπρεσβύτερος
Ἀναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος

1. ΗΠΑ 25.11.20: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (Supreme Court of the United States), αντίστοιχο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την ιστορική απόφασή του «Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν κατά A. Cuomo, Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης» (25.11.20)1 διακήρυξε με πανηγυρικό τρόπο: «ακόμα και σε μία πανδημία, το Σύνταγμα δεν μπορεί να τεθεί στην άκρη και να λησμονηθεί». Αυτό σημαίνει ότι έκρινε ως αντισυνταγματική την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ελευθερίας της λατρείας με τον περιορισμό στην άσκησή της (όριο 10 ή 25 πιστών στους Ναούς), κάνοντας δεκτή την προσφυγή της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής Μπρούκλιν κατά της αποφάσεως του Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης A. Cuomo. 
Οι παπικοί επίσκοποι των ΗΠΑ προστατεύοντας το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους προσέφυγαν κατά της κρατικής αποφάσεως και δικαιώθηκαν! Μπράβο τους!

2. Γαλλία 29.11.20: Το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (Conseil d’ Etat) θεωρεί ως αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματος της θ. λατρείας το όριο των 30 πιστών για τη συμμετοχή τους στη θ Λατρεία και διέταξε τη Γαλλική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σχετικό διάταγμα, διότι το Δικαστήριο θεωρεί ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος των πιστών θα στερηθεί του συνταγματικά αναγνωρισμένου δικαιώματος της λατρείας 2
Η Σύνοδος των [Ρωμαιοκαθολικών] Επισκόπων της Γαλλίας (CEF) ζήτησε από την Κυβέρνηση «να αναθεωρηθεί το μη ρεαλιστικό και ανεφάρμοστο μέτρο των τριάντα πιστών, το οποίο είναι εντελώς ασεβές για την πραγματικότητα της θρησκευτικής πρακτικής των Καθολικών» 3.
Οι παπικοί επίσκοποι της Γαλλίας προστατεύουν το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους! Μπράβο τους!

3. Ελλάδα 
 16.3. έως 11.4.20: Απαγόρευση λατρείας - ποινικοποίηση Θ. Λειτουργίας (πρόστιμα, μηνύσεις),
 12.4. έως 16.5.20: Απαγόρευση παρουσίας - συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνήσεις), 
 7.11.20 έως ο Θεός ξέρει…: Απαγόρευση συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνύσεις)

Πλήν ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος…

Δυστυχώς, ζηλεύω τους παπικούς…

Πάτρα 30.11.20 - Εορτή του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα
(Μέχρι πέρσι: ημέρα χαράς, ευφροσύνης και πανηγύρεως στην Πάτρα. 
Φέτος: πίκρα, θλίψη, οργή, απογοήτευση, σκότος και σκιά θανάτου επί την πόλη του Πρωτοκλήτου, 
με τον περικαλλή Ναό Του «σφραγισμένο με κουστωδία». Ασφαλώς, για το καλό μας…).

Ο Θεός να μας ελεήσει! Καλά Χριστούγεννα!

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πρωτοπρεσβύτερος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

______________________________________________
1 https://www.syntagmawatch.gr/trending-issues/afieroma-i-metastrofi-tis-nomologias-tou-anotatou-dikastiriou-ton-ipa-gia-ti-thriskeftiki-latreia-stin-pandimia-deftero-keimeno/ και το κείμενο της απόφασης στο https://www.supremecourt.gov/opinions/20pdf/20a87_4g15.pdf. 
2 Le Monde, 29.11.20, στο https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/11/29/ceremonies-religieuses-le-conseil-d-etat-ordonne-au-gouvernement-de-revoir-la-jauge-des-30-personnes_6061545_3224.html.
3 Le Figaro, 25.11.20, στο https://www.lefigaro.fr/emmanuel-macron-recule-sur-la-limite-de-30-personnes-pour-les-messes-20201125.

Πηγή: https://www.impantokratoros.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.