Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Τα σύγχρονα υπερηχογραφήματα υποστηρίζουν τη ανατροπή της Roe v. Wade

 

Τα σύγχρονα υπερηχογραφήματα υποστηρίζουν τη ανατροπή της Roe v. Wade

Από Charlotte Lozier Institute,

29 Ιουνίου 2022, Ουάσιγκτον

Οι  δικαστές του SCOTUS, Breyer, Sotomayor και Kagan εσφαλμένα χαρακτήρισαν τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις για τα αγέννητα παιδιά ως «ισχνές», διατυπώνοντας τη διαφωνία τους για την

πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, SCOTUS, που ανατρέπει τον Roe v. Wade. Στην πραγματικότητα, η επιστήμη και η ιατρική έχουν κάνει τεράστιες προόδους από τότε που ψηφίστηκε για πρώτη φορά  η Roe το 1973 και εδώ ανήκουν οι σημαντικές πρόοδοι στο υπερηχογράφημα, στη διάγνωση νόσων του εμβρύου και την δυνατότητα θεραπείας των μωρών μέσα στη μήτρα πριν από τη γέννησή τους.

Η  Dr. Tara Sander Lee, επιστήμονας που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ, και υπηρετεί ως επιστημονική συνεργάτης και διευθύντρια του κλάδου βιοεπιστημών στο Charlotte Lozier Institute (CLI), δήλωσε:

 «Οι δικαστές Breyer, Sotomayor και Kagan είναι κολλημένοι πίσω στο 1973, δέκα χρόνια πριν την καθιέρωση του σύγχρονου διαδικτύου, όταν η τεχνολογία των υπερήχων απεικόνιζε ένα μωρό χρησιμοποιώντας στικτές ασπρόμαυρες κουκκίδες. Ήταν δύσκολο να εντοπιστούν τα κύρια μέρη του σώματος και ακόμη δυσκολότερο να καταγραφεί η εμβρυϊκή συμπεριφορά. Τώρα, το 3D και το 4D υπερηχογράφημα μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ένα αγέννητο μωρό να κλαίει μετά από μια ένεση, να χαμογελά, να χασμουριέται, να έχει λόξυγκα, να πιπιλίζει τον αντίχειρά του και μπορεί ακόμη να προσδιορίζει αν το μωρό θα είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Σε ποιον κόσμο αυτές οι αποδείξεις θεωρούνται «ισχνές;»

Η Dr. Katrina Furth, Ph.D., συνεργάτης του CLI, με διδακτορικό στη νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, περιγράφει τις επιστημονικές εξελίξεις που πιστοποιούν την ανθρώπινη φύση του αγέννητου παιδιού:

  • Ένα αγέννητο μωρό ανταποκρίνεται τόσο στον ήχο όσο και στη γεύση από τις 14 εβδομάδες μετά τη σύλληψη.
  • Οι εγκεφαλικές συνδέσεις που σχηματίζονται στο δεύτερο τρίμηνο κύησης διαρκούν μέχρι την ενηλικίωση.
  • Οι ερευνητές κατέγραψαν αύξηση στις κυκλοφορούσες ορμόνες του στρες μετά από επώδυνες ενδομήτριες επεμβάσεις ήδη από τις 16 εβδομάδες μετά τη σύλληψη.
  • Εάν υπάρχουν δίδυμα, το ένα αγέννητο μωρό κινείται πιο απαλά όταν πλησιάζει προς το πρόσωπο του διδύμου του.
  • Ένα αγέννητο μωρό κάνει πιο ακριβείς κινήσεις όταν χρησιμοποιεί το κυρίαρχο χέρι του.

Από το 1973, οι γιατροί έχουν αναπτύξει χειρουργικές επεμβάσεις που σώζουν ζωές και θεραπεύουν τα αγέννητα μωρά, ενώ αυτά είναι μέσα στη μήτρα ήδη από τη 15η εβδομάδα κύησης. Παράδειγμα είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις για τη διόρθωση της δισχιδούς ράχης πριν από τη γέννηση, που ήταν τόσο επιτυχημένες ώστε οι κλινικές δοκιμές σταμάτησαν και η τεχνική πήρε έγκριση, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να υποβληθούν στη σωτήρια χειρουργική επέμβαση.

Ως απάντηση στη σημερινή διαφωνία των δικαστών, η Dr. Furth είπε:

«Οι σύγχρονες εξελίξεις στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης του αγέννητου παιδιού κάθε άλλο παρά «ισχνές» είναι. Αν δείτε την επιστήμη, είναι σαφές ότι τα αγέννητα παιδιά στις 15 εβδομάδες κύησης είναι ήδη εξαιρετικά πολύπλοκα ανθρώπινα όντα. Στην προγεννητική χειρουργική το έμβρυο λαμβάνει αναισθησία χωριστά από τη μητέρα του επειδή οι γιατροί κατανοούν ότι υπάρχουν δύο ασθενείς. Το υπερηχογράφημα δείχνει ότι τα αγέννητα μωρά έχουν προτιμήσεις ανεξάρτητες από τις μητέρας τους και συμπεριφορές προσανατολισμένες σε ένα στόχο. Το να υποτιμάς ή να αγνοείς αυτές τις απίστευτες εξελίξεις σημαίνει άρνηση των σαφών αποδείξεων της επιστήμης».

 

Πηγή: lifenews.com

 πηγή:  afistemenaziso.gr

http://makkavaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.