Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ομάδες που ασκούσαν πίεση για τα πιστοποιητικά και τα μέτρα εμβολιασμού ήταν κρυφά χρηματοδοτούμενες από τη Pfizer

 

Ομάδες που ασκούσαν πίεση για τα πιστοποιητικά και τα μέτρα εμβολιασμού ήταν κρυφά χρηματοδοτούμενες από τη Pfizer

Από την Christina Maas

Η Pfizer, κατασκευάστρια εταιρεία ενός από τα πιο ευρέως χρησιμοποιηθέντα εμβόλια για COVID-19 στη χώρα, ύπουλα και αθόρυβα χρηματοδότησε ομάδες που εμφανίστηκαν αργότερα ως υπέρμαχοι των μέτρων και των πιστοποιητικών εμβολιασμού, σύμφωνα με μια αναφορά από τον Lee Fang (για πρόσβαση στην αναφορά απαιτείται πληρωμή).

Τον Αύγουστο του 2021, η πρόεδρος του Αστικού Συνδέσμου του Σικάγο (Chicago Urban League, ομάδας που εργάζεται για την ισότητα της κοινότητας των μαύρων στο Σικάγο ως μέλος του Εθνικού Αστικού Συνδέσμου – National Urban League, ομάδας που το κάνει αυτό σε παναμερικανικό επίπεδο), Karen Freeman-Wilson, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση, υποστήριξε ότι τα μέτρα για τον εμβολιασμό δεν θα έβλαπταν δυσανάλογα περισσότερο την κοινότητα των μαύρων.

«Ο παράγοντας υγεία και ασφάλεια εδώ υπερέχει κατά πολύ σε βαρύτητα και σημασία την όποια ανησυχία για τον εγκλεισμό ανθρώπων ή τη δημιουργία ενός φραγμού (περιορισμού στην κοινωνία)», ανέφερε τότε η Freeman-Wilson.

Νωρίτερα την ίδια χρονιά, η Chicago Urban League είχε λάβει 100.000$ από τη Pfizer για ένα έργο για την προώθηση της «ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων». Ο σύνδεσμος δεν συμπεριέλαβε τη Pfizer στη λίστα των χορηγών ή συνεργατών στην ιστοσελίδα του και η Freeman-Wilson δεν αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η επιχορήγηση της Chicago Urban League είναι μόλις μία από τις πολλές που δόθηκαν σε ομάδες από τη Pfizer για να προωθήσουν και ενθαρρύνουν τα μέτρα για εμβολιασμό (όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα). Ο φαρμακευτικός κολοσσός απένειμε επιχορηγήσεις σε οργανισμούς της δημόσιας υγείας, σε ομάδες για τα ατομικά δικαιώματα, καθώς και σε διάφορες άλλες κοινότητες καταναλωτών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ιατρών.  Οι πιο πολλές από αυτές τις ομάδες δεν αποκάλυψαν την χρηματοδότηση από τη Pfizer.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Καταναλωτών (National Consumers League, ομάδα επιτήρησης εταιρειών και προστασίας του καταναλωτή) ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2021 τη στήριξή του στα «κυβερνητικά και εταιρικά μέτρα» που απαιτούσαν τον εμβολιασμό για Covid. Η ανακοίνωση ήρθε περίπου την ίδια περίοδο που ο οργανισμός έλαβε επιχορήγηση 75.000$ από τη Pfizer για τις «εργασίες του για την πολιτική εμβολιασμού».

Ο οργανισμός δημόσιας υγείας Σύμπραξη Ανοσοποίησης (Immunization Partnership) με έδρα το Χιούστον, άσκησε δημοσίως πίεση εναντίον νομοσχεδίων που εισήχθησαν στην πολιτεία του Τέξας (όπου βρίσκεται το Χιούστον) με σκοπό την κατάργηση των πιστοποιητικών και των μέτρων εμβολιασμού. Ο οργανισμός δεν αποκάλυψε ότι η Pfizer του είχε χορηγήσει 35.000$ νωρίτερα εκείνη τη χρονιά για «νομοθετική υπεράσπιση».

Reclaimthenet

 

πηγή:  enromiosini.gr

http://makkavaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.