Οι προφητείες προβλέπουν το κακό από τους «διαβασμένους»
«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»!  (54η προφ.). Προβλέπουν επίσης τεράστιους φόρους: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν» (67η). Επίσης: «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». (68η). Ακόμη: «Θα σας ρίξουν παρά (=χρήμα) πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν» (99η).
     Μιλάνε  και για τον πόλεμο που θα γίνεται γύρω από τη χώρα μας: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει (=πλεύσει)»(58η). Η 103η της συλλογής Τριανταφύλλου, των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, λέει:«Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα». (Β. Ήπειρο). Οι προφητείες του Αγίου Κοσμά μιλούν και για τις βιαιοπραγίες από τα ξένα στρατεύματα που θα περνούν μέσα από τη χώρα μας. «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα Εσπέρια μέρη (της Δύσης), και θα ρωτάνε πούνε η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν» (βλ. 83η).
      Θα μας επιτεθούν και οι Τούρκοι με αφορμή την επέκταση των μιλίων της ΑΟΖ από 6 σε 12. «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά» (63η).
       Οι ανακατωσούρες, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές, θα έχουν καιένα καλό: Θα μας εμποδίσουν από το να μπούμε στον παγκόσμιο πόλεμο. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, δεν θα προφθάσουν όμως»(69η). Θα υπάρχουν διάφορες εστίες πολέμου: «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς» (100ή)…

https://simeiakairwn.wordpress.com