Εορτολόγιο

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο Παιδείας

του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο Παιδείας

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων
προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου.
Η ΠΕΘ διαμαρτύρεται για την μετάλλαξη του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο Παιδείας.
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) διαμαρτύρεται έντονα για τη διαρκή και έντεχνα μεθοδευμένη αντιχριστιανική στάση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία επιχειρείται συνειδητά η διαστρέβλωση ή ακόμα και η ολική αποσύνθεση της θρησκευτικής συνείδησης των ορθοδόξων μαθητών του ελληνικού σχολείου.
Σε μια εποχή πνευματικής κρίσης και έλλειψης πνευματικών προτύπων, η τάση αυτή του Υπουργείου Παιδείας να αποψιλώνει την παιδεία μας από τις πνευματικές της αξίες πτωχαίνει το πνευματικό επίπεδο των μαθητών της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται απαράδεκτη και άγονη η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί η διαχρονική εκπαιδευτική παράδοση του εκκλησιασμού των μαθητών κατά την ημέρα μνήμης και τιμής των Τριών Ιεραρχών και να μετατραπεί από επίσημη χριστιανική σχολική εορτή που ήταν σε ημέρα αργίας και ραστώνης (!).
Το Υπουργείο Παιδείας, λειτουργώντας με μη παιδαγωγικά κριτήρια και με εμφανή στόχο την απόσπαση των επευφημιών από τους ομοϊδεάτες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, καθιστά τον εορτασμό άνευ παιδαγωγικής ουσίας, αξίας και σημασίας για τους ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές .
Η ΠΕΘ αντίκειται σε αυτού του τύπου την επιχειρούμενη θρησκευτική και εκπαιδευτική παραχάραξη από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη μορφωτική αξία και σημασία των Τριών Αγίων Φωστήρων, Διδασκάλων και Εμπνευστών της Οικουμένης για κάθε μαθητή, κάθε εκπαιδευτικό αλλά και κάθε μέτοχο του διαχρονικού πνεύματος της ελληνικής κοινωνίας.

Πηγή: https://www.impantokratoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.