Εορτολόγιο

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Βαπτίστηκε ορθόδοξος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

 

Βαπτίστηκε ορθόδοξος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ!


Βαπτίστηκε ορθόδοξος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

Ορθόδοξος βαπτίστηκε χθες, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος κινηματογραφικός αστέρας, Ζεράρ Ντεπαρντιέ (Gérard Depardieu) ! Ο διάσημος ηθοποιός βαπτίστηκε στον ρωσικό καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Παρίσι.

Ο 71χρονος ηθοποιός περιβαλλόταν από ένα στενό κύκλο 30 ατόμων. Στις 16.30 ήχησε η καμπάνα του ρωσικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού, όταν μια μαύρη Mercedes μπήκε στον προαύλιο χώρο του ναού.

Το μυστήριο άρχισε λίγο μετά την άφιξη του ηθοποιού, που έδειχνε χαρούμενος κι ενθουσιώδης.

Ο Gérard Depardieu πρόφερε με ζήλο το περίφημο απεταξάμην στον ανθοστόλιστο ναό. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο πνευματικός του πατέρας είναι ο π. Τύχων Σεφκούνοφ, ο οποίος είναι επίσης ο εξομολόγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Ερωτηθείς από το μέσο «Valeurs actuelles» για τους λόγους για τους οποίους έγινε ορθόδοξος, ο κ. Depardieu είπε: «Η «γεύση» που έχω πάρει από την Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία και οι δεσμοί με κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να βαπτιστώ Ορθόδοξος. Σήμερα, αφού βαπτίστηκα, βάπτισα κι εγώ ένα μικρό κορίτσι!».

Όσον αφορά το όνομα που του δόθηκε με τη βάπτισή του, ο προϊστάμενος του ναού είπε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει. «Ήταν ένα απροσδόκητο γεγονός, μας πολύ ευχάριστο» απάντησε ο Ρώσος ιερέας.

Στο τουίτ ενός εκ των καλεσμένων, έγραφε: «Μου αρέσει η ορθόδοξη λατρεία: Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε ορθόδοξος, βαπτίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Παρίσι».

Επιμέλεια για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

Αναδημοσίευση από:
https://www.orthodoxianewsagency.gr/

https://www.impantokratoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.