Εορτολόγιο

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος: Δεν είμαστε τρομοκράτες

 

Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος: Δεν είμαστε τρομοκράτες

Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Atallah Hanna: Για ποια τρομοκρατία μιλάτε όταν αυτό που κάνετε στη Γάζα είναι η ίδια η τρομοκρατία; Δεν είμαστε τρομοκράτες; Μάλλον, είμαστε θύματα της τρομοκρατίας που ασκείται εναντίον μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Atallah Hanna: «Το να λες την αλήθεια και να υπερασπίζεσαι έναν καταπιεσμένο λαό δεν είναι τρομοκρατία».
Ο Σεβάστειας Θεοδόσιος Atallah Hanna, ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας, δήλωσε σήμερα ότι φαίνεται να οδεύουμε προς μια νέα Nakba και μια νέα πολιτική

εκτοπισμού επίσης, με νομική κάλυψη, καθώς οι ισραηλινές αρχές επιδιώκουν να θεσπίσουν νέους νόμους που θα ποινικοποιήσει όποιον γράφει οτιδήποτε έχει σχέση με τη Γάζα και υπερασπίζεται τον λαό της.
Απλώς η έκφραση αλληλεγγύης στα θύματα και η απαίτηση τερματισμού αυτού του πολέμου μπορεί να ερμηνευθεί, σύμφωνα με την ισραηλινή αντίληψη, ως υποστήριξη της τρομοκρατίας. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα κακόβουλο σχέδιο που στοχεύει στον εκφοβισμό του λαού μας, και ίσως και στον εκτοπισμό ατόμων με αφαίρεση της διαμονής και της ιθαγένειας, καθώς αυτός ο προτεινόμενος νόμος απειλεί να αφαιρέσει την κατοικία και την ιθαγένεια για κάθε άτομο που υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Απορρίπτουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τα χρώματά της, απορρίπτουμε επίσης τη στόχευση όλων των αμάχων, όχι όπως νομίζουν σήμερα ορισμένοι πολιτικοί στη Δύση που εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο μέτρα.
Ο λαός μας δεν είναι τρομοκράτες, και το να είσαι υποστηρικτής μιας δίκαιης υπόθεσης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού δεν είναι τρομοκρατία, και να απαιτείς να σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας, να γλιτώσουμε το αίμα και να σταματήσει η καταστροφή δεν είναι τρομοκρατία.
Απειλούν τον λαό μας με έτοιμη κατηγορία υποστήριξης της τρομοκρατίας. Όποιος λέει μια λέξη αλήθεια σε αυτό το διάστημα, ορίζεται από τη μια μέρα στην άλλη ως τρομοκράτης στην ισραηλινή ιδέα και αν δημοσιεύσετε ένα σχόλιο ή εκφράσετε τον πόνο σας που άμαχοι που σκοτώνονται, αυτό μπορεί επίσης να περιγραφεί ως τρομοκρατία.
Για ποια τρομοκρατία μιλάτε όταν αυτό που κάνετε στη Γάζα είναι η ίδια η τρομοκρατία;
Ο φόβος σας για τα σχόλια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις φρικτές εικόνες που βγαίνουν από τη Γάζα είναι σημάδι αδυναμίας, όχι σημάδι δύναμης και οι πολιτικές σας δεν θα οδηγήσουν στην αληθινή ειρήνη που πολλοί επιδιώκουν. Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί στα ερείπια του λαού μας και σε βάρος του αίματος των παιδιών μας. Ειρήνη σημαίνει πρωτίστως Δικαιοσύνη και απελευθέρωση γης και λαού για να ζήσει ο λαός μας με την ελευθερία που του αξίζει.
Ποιος είπε ότι είμαστε τρομοκράτες; Μάλλον, είμαστε θύματα της τρομοκρατίας που ασκείται εναντίον μας. Απορρίπτουμε την τρομοκρατία και απορρίπτουμε τη στόχευση όλων των αμάχων, και κανείς δεν αποκλείεται από αυτό.

dimpenews.com

https://makkavaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.