Εορτολόγιο

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΟΥ


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
Ο Όσιος Ιωάννης ο ΗσυχαστήςΟ Όσιος Ιωάννης ο ΗσυχαστήςΓιορτάζουμε σήμερα 18 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ησυχαστού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής έζησε τον 8ο αιώνα μ.Χ. και ήταν μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου. Από μικρή ηλικία αγάπησε τον ασκητικό βίο και πήγε στον Άγιο Γρηγόριο, όπου και έγινε μοναχός. Η υπακοή του προς τον διδάσκαλό του, Άγιο Γρηγόριο τον Δεκαπολίτη, υπήρξε περιβόητη, γι'αυτό και ο Άγιος Γρηγόριος έχαιρε και Δόξαζε Τον Θεό. Μετά τον θάνατο του Αγίου Γρηγορίου, ο Όσιος Ιωάννης πήγε σε ξένους τόπους και κατέληξε στα Ιεροσόλυμα, όπου και Προσκύνησε τους Αγίους Τόπους.

Εκεί, καλλιεργήθηκαν μέσα του περισσότερο οι πηγές της ευσεβούς κατανύξεως και η αφοσίωσή του προς τον Θεό. Ο Όσιος Ιωάννης εγκαταβίωσε στη Μονή Χαρίτωνος.
 Παρέδωσε ειρηνικά την ψυχή του στον Κύριο.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ἦχος πλ. α'. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Ἁπαλῶν ἐξ ὀνύχων Χριστὸν ἠγάπησας, καὶ τὴν σὴν κλῆσιν θεόφρον καταλαμπρύνεις σαφῶς, πλήρης χάριτος ὀφθεῖς τοῦ θείου Πνεύματος, ἐκκαθάρας γὰρ τὸν νοῦν, τῶν Ἀγγέλων μιμητής, ἐν σώματι ἀνεδείχθης, Πατὴρ ἠμῶν Ἰωάννη, μεθ' ὧν ἱκέτευε σωθήναι ἠμᾶς.
Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος


Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.